Kod öğrenmek hiç bu kadar kolay olmamıştı

Kodlama, yeni dünyanın anahtarlarından biri. Gelişen teknolojiye ayak uydurmak için artık sadece internet kullanmak yeterli değil, internet dilini de bilmeniz gerekiyor. Bu sandığınız kadar zor olmayabilir. Dünyanın önemli teknoloji dergilerinden PC Magazine, bunun için size kolay anlayabileceğiniz 10 kaynak sunuyor.

Gelişen teknolojiye ayak uydurmak için artık sadece internet kullanmak yeterli değil, internet dilini de bilmeniz gerekiyor. Bilgisayarda yazılım, uygulama ve web sitesi oluşturmayı mümkün kılan kodlamanın yüzlerce farklı dili var. Ancak temel bilgiler öğrenildiğinde, kendi yazılım, uygulama ve web sitenizi yapmanız mümkün. Dünyanın önemli teknoloji dergilerinden PC Magazine, bunun için size kolay anlayabileceğiniz 10 kaynak sunuyor.

Treehouse’un arayüzüne girebilmeniz için aylık 25 Amerikan dolarını gözden çıkarmanız gerekiyor. Günümüz programlama ihtiyaçlarına odaklanan site, teorik konuşmalardan dizayn örüntülerine ve basit uygulamalara kadar geniş yelpazede eğitim veriyor. Binden fazla anlatımlı video sunan sitede, dersler proje bazlı olduğundan sektöre girmek isteyenler için oldukça ideal.

DİLEĞİNİZİ GERÇEKLEŞTİRMEK İÇİN ÜÇTEN FAZLA HAKKINIZ VAR

Kod öğrenirken topluma faydanız olmasını istiyor ve profesyonelleşmek için bir yol arıyorsanız, Free Code Lamp tam sizin için. Portfolyo hazırlamanıza yardımcı olan site, yolculuğunuzun sonucunda dileğinizi gerçekleştirip size kâr amacı gütmeyen bir oluşumla çalışma fırsatı veriyor. 800 saat sürecek kadar kapsamlı eğitim verilen site, adından da anlaşılabileceği gibi ücretsiz.

HER YAŞA UYGUN; HER YERDE ÖĞRENME IMKÂNI 

Eğitimleri 4 yaş grubuna göre hazırlayan Crunchzilla, Javascript gibi konularda size yardım ederken sindirebileceğinizden fazla bilgi sunmuyor. İnternet sadece sayfa açarken kullanıldığından çevrimdışı çalışılabiliyor. Oluşturduğunuz kodları dilediğiniz yerde de kullanabiliyorsunuz.

HAYALİ MÜŞTERİLERİNİZİ MEMNUN EDEBİLECEK MİSİNİZ?

Sadece web programlaması alanıyla ilgileniyorsanız, New York’un ünlü General Assembly firmasının yarattığı Dash tam sizlik. Site, online eğitimleri hikâye tarzında aktarıyor ve hayali müşteriler yaratarak kodlama konusundaki çalışmalarınıza yön veriyor. Bu müşteri en sonunda size yorumlarıyla geri dönüşte bulunarak, kendinizi geliştirme şansı sunuyor. İşiniz bittiğindeyse hiçbir ekstra ücret ödemeden hazırladığınız siteyi paylaşabiliyorsunuz.

DERSLERİ SİTENİN KÖPEK MASKOTU KAREL VERİYOR

Özellikle lise öğrencileri için hazırlanan CodeHS’in ABD’deki Stanford Üniversitesi mezunu yaratıcıları, öğrencileri geleceğe hazırlamayı hedefliyor. Sitenin köpek maskotu Karel, öğrencilere HTML ve Java dersleri, egzersizleri vererek, kullanıcılarını bir sonraki adıma hazırlıyor.

ZİNDANDAN KAÇARKEN ÖĞRENİN

Hiç oyun oynarken yeni bir bilgi öğrenebileceğinizi düşünmüş müydünüz? Code Combat, oyun oynadığınız için pişmanlık hissetmenize neden olmayacak çünkü size kodları öğretecek. Fantastik zindan oyunları tarzında hazırlanmış site, konu itibariyle ilginizi çekerken, eğlendirerek bilgilendirecek. Gelecekte kodlamayı bir meslek olarak düşünüyorsanız, belki en uygunu değil. Ancak öğrenmekten hoşlanan bir oyun severseniz, tam aradığınız program.

HER KONUDA EĞİTİM VERİYOR 

Online eğitimin liderlerinden sayılan Khan Akademi, ücretsiz ama öğretici bir kaynak olarak öne çıkıyor. Videolar ve öğrendiğinizi anlayıp anlamadığınızı kontrol eden içeriği, daha sonradan projelere dönüşerek sizi hazırlıyor. Çalışmalarınız bittiğinde Khan Akademi öğrencileri ve koçları tarafından incelenebildiğinden geri dönüş alabileceksiniz. İngilizce’niz yoksa sizin için uygun bir site olacak, çünkü Türkçe.

UYGULAMALARA SINIRSIZ ERİŞİM VAR 

Arayüzündeki egzersizlere, ayda 29 Amerikan doları karşılığında sınırsız erişim hakkı veren Code School, HTML/CSS, Apple işletim sistemi IOS gibi çeşit çeşit konuda eğitim veren sistemli bir öğretimi bütün şeklinde sunuyor. Video anlatımıyla dersler veriliyor. Sitedeki eğiticiler, öğrencilerden kişilik ve açıklık konusunda tam puan almış. Dikkatiniz kolay dağılıyorsa ve size her anlamda yardımcı olabilecek bir rehber arıyorsanız, Code School tam size göre.

BİR 3D OYUNUNA DÂHİL OLABİLİRSİNİZ 

Seçenekler arasında piyasadaki en pahalı sistemlerden birisi olan Udemy, geniş bir bilgi hazinesi içeriyor. Başlangıç eğitimlerinin bir kısmı ücretsiz olduğundan sistemi inceleme şansınız var. Popüler 3D oyunu Unity, Udemy’nin arayüzü tarafından desteklendiğinden spesifik bir konuyla ilgileniyorsanız, sizin için faydalı olabilir. Ayrıca arada indirime girdiği için takip etmenizde yarar var.

Etiketler

Yorum Yap